ČR: Amnestovaní väzni napadli turistov, ďalší podpálil policajné autá

08.01.2013 Celý región

Praha 8. januára (TASR) - Trojica amnestovaných mužov napadla a okradla v noci na piatok v Prahe nemecky hovoriacich turistov. Polícia zadržala aj amnestovaného dôchodcu, ktorý zneužil maloletú, informoval dnes spravodajský server iDNES.cz.

V piatok nadránom oslovila na Václavskom námestí dvojica nemecky hovoriacich turistov amnestovanú trojicu mužov s prosbou, aby ich zaviedli do nočného baru. Bývalí väzni súhlasili, ale v pasáži jedného z turistov zbili a z peňaženky mu vzali asi 250 eur, druhému sa podarilo ujsť. Polícia dvoch útočníkov - mladíkov vo veku 26 a 27 rokov - zadržala, po treťom stále pátra.

Českí policajti v Moste v pondelok zatkli ďalšieho amnestovaného väzňa - 65-ročného muža, ktorý zneužil maloletú. Polícia kvôli ochrane súkromia obete jej vek nezverejnila. Muž však svoju obeť pravdepodobne opakovane zneužíval aj pred nástupom na výkon trestu za krádeže v roku 2011.

Obvinenia za výtržníctvo sa dočkal aj amnestovaný 25-ročný mladík, ktorý v noci na piatok zapálil oheň pod policajnými autami v Prahe. Čin zachytili kamery. Muž sám prišiel na policajnú stanicu, pred ktorou autá zapálil, a dožadoval sa poskytnutia informácií o svojej kamarátke. Podľa polície z neho silne páchol benzín, preto ho na mieste zadržali. K činu sa neskôr priznal.
 

Vyberte región